Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Emmen, hoofdvestiging Zwartsluis

Isoleren en energiezuinig leven met stucwerk

Redactie emmen-stukadoor.nl, 2 augustus 2024
Huis met blauw dak in grijze sjaal
Onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf vertellen u graag meer over isolerend stucwerk.

Een populaire manier om de muren van uw huis af te werken, is door middel van stucwerk. Dit zorgt voor een gelijkmatige en egale look die perfect is voor verf of behang. Maar stucwerk is niet alleen nuttig en mooi, het is ook erg duurzaam!De voordelen van stucwerk met betrekking tot isolatie en energiebesparing komen aan bod in dit stuk.

Voordeel stuc en isolatie Emmen

Isolatie en verwarmingssystemen worden doorgaans als belangrijkste gezien bij het verduurzamen van woningen. Terwijl het veel voordeliger is om de isolatie tegelijk met het stucwerk te laten doen. Door beide technieken tegelijk toe te passen, kunt u profiteren van de voordelen van hun samenwerking.

De isolatie en stucwerk zorgen samen voor een verbeterde isolatie dan wanneer u alleen stucwerk zou laten aanbrengen. Dit is natuurlijk veel duurzamer. De thermische massa van een muur wordt verhoogd door stucwerk aan te brengen, waardoor het een extra isolatielaag vormt. Op deze manier wordt voorkomen dat de kou de woning binnendringt en effectief buiten gehouden wordt.

Bovendien is het minder ingrijpend en gaat het sneller dan andere duurzame alternatieven. Stukadoors voeren hun werk vakkundig uit en er is geen sloop- of breekwerk vereist voor het aanbrengen van het stucwerk en de isolatie. Zo kunt u geleidelijk aan beginnen met duurzamer leven, zonder dat dit grote consequenties heeft.

Stuc gebruiken voor isolatie

Er zijn diverse soorten stucwerk die ideaal zijn voor isolatie. Indien u stucwerk en isolatie gelijktijdig wilt toepassen, is het verstandig om eerst te determineren welk soort stucwerk vereist is. Er zijn meerdere opties beschikbaar, afhankelijk van hoe en waar u van plan bent te stucen.

Op het moment dat u van plan bent te stucen op de buitenmuur en gelijktijdig isolatie wilt aanbrengen, is gevelisolatie stucwerk de meest geschikte optie. Het is mogelijk om dit type stucwerk aan te brengen op diverse ondergronden, van baksteen tot beton, met als belangrijkste doel de versterking van de thermische massa van de buitenmuur voor een verbeterde isolatie. Door middel van dit stucwerk wordt de kou van buiten veel efficiënter buiten de deur gehouden en dringt deze minder snel naar binnen.

Wanneer u wat flexibeler wilt zijn in uw stuc- en isolatiewerkzaamheden, dan is geëxpandeerd polystyreen, ook wel bekend als (EPS) stucwerk, de ideale optie. De kern van EPS stucwerk bestaat uit EPS-schuim als ondergrond met daarboven een afwerkingslaag stucwerk. Vervolgens wordt het schuim aan de muur bevestigd en afgewerkt met een laag stucwerk.

Hierdoor wordt een hoog isolatievermogen bereikt en dat is waarom deze keuze vaak gemaakt wordt. Er zijn diverse opties als het gaat om het ontwerpen van deze stuc-isolatie samenstelling. Het is daarom geschikt voor moeilijk gevormde muren en binnenzijden.

Een betrouwbare techniek voor het stucen en isoleren van uw woning, is kalk stucwerk. Dit type stucwerk is geschikt voor zowel binnen- als buitenmuren. Een traditionele werkwijze die al geruime tijd wordt toegepast.

Door kalk wordt de thermische massa van de muur verhoogd, vergelijkbaar met gevelisolatie stucwerk. Dit komt doordat kalk van nature isolerende eigenschappen bezit. Door de fraaie uitstraling en isolatievoordelen is kalk een goede keuze.

Hoe stucwerk helpt bij het besparen van energie in uw woning

Een grote bijdrage aan isolatie wordt geleverd door stucwerk. Het kan resulteren in besparingen op uw energiekosten. We delen met u manieren om energie te besparen.

Gezien u met isolatie stucwerk de isolatie van een woning verbetert bespaart u hoogstwaarschijnlijk al op de energiekosten. Het stucwerk heeft invloed op de thermische massa van de muur, waardoor uw huis in de zomer koel blijft en in de winter de warmte behouden blijft. Dit zorgt ervoor dat uw verwarmingssysteem minder vaak hoeft aan te springen om uw huis te verwarmen, waardoor de investering in het isolatie stucwerk sneller kan worden terugverdiend.

Kiest u ervoor om de gevel te voorzien van stucwerk met isolatie, dan maakt u mogelijk aanspraak op een subsidie. Gevelisolatie is opgenomen in de ISDE-regeling, waardoor u een deel van de kosten vergoed kunt krijgen door de overheid. Hierdoor ontvangt u een vergoeding voor het verduurzamen van uw woning, inclusief de isolatie door stucwerk, wat resulteert in meer financiële ruimte.

Stuc- en isolatieklussen deskundig uitgevoerd door professionals van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Omdat het niet alleen beperkt is tot het stucen van een muur, maar ook om isolatieprojecten uit te voeren, is vakkundigheid vereist. Onze bekwame stukadoors zijn beschikbaar om u hierbij te begeleiden. Hoogwaardig vakmanschap en zekerheid zijn centraal binnen ons bedrijf.

Bij het verkrijgen van een subsidie is vaardigheid cruciaal. Als u vragen heeft of advies op maat zoekt, aarzel dan niet om contact op te nemen met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1401. Laat ons weten hoe we u verder kunnen helpen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1401 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.