Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Emmen, hoofdvestiging Zwartsluis

Wat zijn de voordelen van het laten stucen van uw muren

Redactie emmen-stukadoor.nl, 22 augustus 2024
Stucwerk aanbrengen op het plafond.
Voor persoonlijk advies en meer informatie over de voordelen van stucwerk kunt u bellen met de stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf.

Een prachtige afwerking voor de muren van uw nieuwe huis is stucen. Waarom is kiezen voor stucen een goed idee en wat levert het op?Hier leest u alles over stucen, waarom het een veelgebruikte keuze is en wat de voordelen zijn.

Een beknopte beschrijving van stucwerkmethoden

Tijdens het stucen wordt er een dunne pleisterlaag aangebracht door de stukadoor op de muur. Stucwerk kan in allerlei vormen aangebracht worden en kan zelfs worden gebruikt om het plafond mee af te werken. De meest bekende variant van stucwerk is vlak stucwerk.

De muur wordt door de stukadoor volledig vlak gemaakt. Indien er beschadigingen zijn, repareert de specialist deze direct. Dit geldt voor de gehele muur, maar ook bij bepaalde minieme beschadigingen.

Waarom Emmen stucen verkiest als renoveringsmethode

Het aanbrengen van stuclagen is de meest gekozen optie voor het vernieuwen van muren en plafonds. Dit komt doordat stucwerk een snelle en simpele manier is om een ruimte direct te verfrissen met minimale veranderingen. Het betreft een voordelige mogelijkheid waarbij u kunt profiteren van een schitterend effect.

Door de diverse soorten stucwerk is het geschikt voor diverse projecten. Diverse opties, waaronder glad stucwerk, gekorreld stucwerk, structuurstucwerk en gepatineerd stucwerk, worden aangeboden door verschillende stukadoors. Informeer bij de vakman of decoratief stucen een geschikte keuze is voor uw situatie.

Voor alle soorten woningen is stucwerk een optie. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatiewoningen is stucwerk mogelijk. Op de buitenmuren is het zelfs mogelijk om stucwerk te laten aanbrengen.

Stucwerk is een duurzame optie om uw muur te herstellen; het blijft lang goed en is makkelijk te onderhouden en repareren. U kunt zelfs kleine beschadigingen gemakkelijk herstellen met vulmiddelen. Dankzij de geluiddempende en brandvertragende eigenschappen van stucwerk, kunt u veilig en comfortabel wonen.

Inzicht in de voordelen van stucen: waarom is het zo populair?

In woningen wordt vaak gekozen voor stucwerk als afwerkingsoptie. Maar wat maakt stucen nou zo voordelig?In dit artikel worden de belangrijkste pluspunten van stucen genoemd.

Een van de voordelige kenmerken van stucwerk is dat het kan assisteren bij het stabiliseren van muren in uw woning. Het kan voorkomen dat bij het opknappen van woningen een bepaald gedeelte van de muren niet helemaal recht is. Het feit dat de muur scheef is, heeft niet alleen esthetische gevolgen maar kan ook de draagkracht ervan aantasten.

Door stucen worden deze muren weer mooi en stabiel gemaakt. Met name draagmuren hebben hier baat bij, omdat ze na verloop van tijd wat draagkracht kunnen verliezen. Stucen is een goede methode om extra stabiliteit te verkrijgen.

Voor oudere betonnen muren kan stucen een doeltreffende methode zijn. Deze wanden zijn meestal erg poreus en hebben een hoog absorptievermogen. Dit kan een nadeel zijn als u de muur bijvoorbeeld wilt verven, aangezien dit tot strepen op de muur kan leiden.

Stucwerk biedt een oplossing voor dit probleem. Door de betonnen muur te bedekken met een dunne laag stucwerk ontstaat er een oppervlak dat eenvoudig te verven of te behangen is. De verf blijft ook beter en langer zitten wanneer deze op een gestucte muur wordt aangebracht.

Als u een specifiek soort stucwerk op de buitenmuur laat zetten, krijgt u een extra isolatielaag voor uw huis. Zo blijft u lekker warm tijdens de winterse dagen. Door isolatie en stucwerk gezamenlijk toe te passen, kunt u wellicht aanspraak maken op een subsidie.

Bel uw stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Het aanbrengen van stucwerk is een veelgebruikte en betaalbare manier om uw muur aan te pakken. Er zijn diverse manieren waarop stucwerk naar eigen stijl kan worden aangebracht. Dit groene substituut voegt niet alleen esthetiek toe aan uw woning, maar kan ook de veiligheid verhogen.

Bent u benieuwd en wilt u meer te weten komen over de opties?Neem gerust contact op met de kundige stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf. Zij zijn te bereiken voor vragen via 085 106 1401.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1401 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.